П'ятниця
29.03.2024, 12:22
Техпром
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Наше опитування
Що для вас є важливим при виборі комп'ютерного магазину?
Всього відповідей: 102

Головна » 2009 » Березень » 10 » Olympus поставила крапку в мегапіксельною війні
Olympus поставила крапку в мегапіксельною війні
11:35
На виставці PMA 2009 (Photo Marketing Association), що відбулася минулого тижня у Лас Вегасі, в інтерв'ю Асоціації фотомаркетинга, Акіра Ватанабе (Akira Watanabe), менеджер з планування підрозділи Olympus Imaging SLR, виступив з вражаючим заявою про кінець мегапіксельною перегонів. Ось так в приблизно перекладі з англійської звучить ця эпохальная фраза: 
"Дванадцять мегапікселів, я думаю, достатньо для покриття більшості потреб споживачів. Ми з нашою D-SLR системою Olympus E-System більше не мають наміру брати участь у мегапіксельних війнах ".


Що ж, з точки зору фізичних властивостей цифрової фототехніки резон у цьому є. По суті, менший розмір пікселя може означати меншу його освітленість (незважаючи на всі хитрощі виробників з мікролінзами) і більша кількість шумів, що автоматично призводить до зниження динамічного діапазону. Крім цього, для більшості повсякденних аматорських і напівпрофесійних потреб - друку знімків розміром до А4 та їх публікації в інтернеті, кіломегапікселі дійсно не потрібні, а їх обробка та зберігання вимагають все більш продуктивних інтегрованих процесорів і більшого місця на флеш-картах і вінчестера. 

Замість продовження мегапіксельною гонки в Olympus мають намір сфокусувати увагу на поліпшенні інших характеристик цифрової фотографії - збільшення динамічного діапазону, реалістичності відтворення кольорів, збільшення діапазону відносної чутливості ISO для зйомки в умовах з несприятливим освітленням. 

Від чого, по суті, відмовилися в Olympus з такою сміливою заявою? Якщо судити здраво, хіба що від традиційного маркетингового "ходу конем", адже ніхто не сперечається, що для недосвідченому покупця десять мегапікселів звучить більш заманливо ніж вісім, а чотирнадцять мегапікселів - більш привабливої дванадцяти. Тим більше що в Olympus не приховують, що їхня продукція позиціюється як фототехніка для любителів і полупрофесіоналов, але не для студійних і комерційних фотографів, яким, без сумніву, необхідно більшу кількість мегапікселів для якісного друку знімків формату більш А3. 

"Ми вважаємо, що 20 мегапікселів не є такою вже необхідністю для кожного. Якщо споживач зацікавлений в більш ніж 12 мегапікселів, йому слід звернути увагу на полнокадрові моделі ", підкреслює Акіра Ватанабе.
Нагадаємо, що 17,3 х 13 мм сенсор цифрових SLR камер Olympus та інших камер формату Four Thirds має площу всього 225 кв. мм, що значно менше популярного "кропнутого" 22,2 х 14,8 мм APS-C сенсора площею 329 кв. мм і вже тим більше - в три з гаком рази, менше "полнокадрового" 36 х 24 мм сенсора площею 864 кв. мм. 

Винятково заради справедливості хотілося б відзначити, що можливості сучасної фотооптики мають певні обмеження. На приклад, забезпечити якісне контрастне відтворення "картинки" на кожному пікселів 24-мегапіксельною полнокадровой матриці під силу далеко не кожному об'єктиву. Що вже там говорити про 12 мегапікселя на маленькій матриці Four Thirds з оптикою кропить-фактора 2. Це аж ніяк не "шпилька" на адресу Olympus, обмеження "мегапіксельною" камер стандарту Four Thirds 12 мегапікселя дійсно має під собою всі раціональні підстави.

Переглядів: 1379 | Додав: tehprom | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
1 tqdolu1966  
0
Все прочитал biggrin отжиг нереальный .

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
користувачів: 0


Copyright MyCorp © 2024